Αρ Πρωτ..:12/2019

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Μένοντας πιστοί στους σκοπούς του σωματείου μας σχετικά με την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών μας αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, ευρισκόμενοι καθημερινά δίπλα τους και βιώνοντας και οι ίδιοι, ως ασκούντες τα υπηρεσιακά μας καθήκοντα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μεταφέρουμε την πραγματική κατάσταση προς την Διοίκηση ώστε να δρομολογηθούν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για επίλυσή τους.

 


Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,
 

Η αναγνώριση, η ολιστική αποδοχή και η ανάδειξη του μεταναστευτικού ζητήματος από την Πολιτική Ηγεσία, ως μείζον πρόβλημα διαχείρισης, που επηρεάζει τόσο την εσωτερική έννομη τάξη, όσο και τις διεθνείς-διακρατικές σχέσεις της Χώρας μας, ως επαγγελματίες αστυνομικούς που (οι περισσότεροι εξ ημών)διανύουμεήδη 17 και πλέον έτη ευδόκιμου υπηρεσιακού βίου από την κατάταξή μας στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, διαχειριζόμενοι από το ξεκίνημά του το πρόβλημα αυτό, με υπευθυνότητα, ζήλο και αποτελεσματικότητα, μας έχει καταστήσει υπεύθυνους να Σας αναφέρουμε - θέσουμε υπόψη Σας τα ακόλουθα:

Ενημερωτικό της Ομοσπονδίας μας σχετικά με τη διεξαγωγή εκλογών μετά το 14ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της 28-29/9/2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο πλαίσιο των σημαντικών συναντήσεων της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. για τα υπαρκτά προβλήματα στον μεταναστευτικό τομέα, κλιμάκιό της συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο του Κλάδου υποστράτηγο Γρηγοράκη Ε. και τον Δ/ντή Προστασίας Συνόρων Μάλλιο Δ. Παραθέτουμε το σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο:

Αριθμ. Πρωτ. 16/2016                                                                                                          Θεσσαλονίκη, 16/10/2016

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο     Δ Ε Λ Τ Ι Ο

Συνάντηση κλιμακίου της ΠΟΣΥΦΥ με την ηγεσία του κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας πραγματοποίησε την 14/10/2016 συνάντηση στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με την ηγεσία του κλάδου αλλοδαπών και προστασίας συνόρων και ειδικότερα με τον Προϊστάμενο του κλάδου υποστράτηγο Εμ. Γρηγοράκη και τον Διευθυντή της Προστασίας Συνόρων κ. Δημ.  Μάλλιο.

Κατατέθηκε η αναμενόμενη τροπολογία του άρθρου 15 του ν.4336/15 για την έκδοση Π.Δ. 


Αριθμ. Πρωτ. 17/2016                                                                                                          Θεσσαλονίκη, 16/10/2016

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο     Δ Ε Λ Τ Ι Ο

Παράταση οδοιπορικών για τα σώματα ασφαλείας N.4336/15

Κατατέθηκε η αναμενόμενη τροπολογία του άρθρου 15 του ν.4336/15 για την έκδοση Π.Δ. το οποίο δίνει παράταση του εφαρμοζόμενου Θεσμικού πλαισίου σχετικά με τις αποζημιώσεις και δαπάνες μετακίνησης του προσωπικού. Η προθεσμία παρατείνεται μέχρι την 30η Ιουνίου 2017.

Εκδόθηκε η νέα διαταγή ανανέωσης των αποσπασμένων με δαπάνες δημοσίου για τον Έβρο συνολικά 109 αστυνομικών αρχομένης απο 14 Οκτωβρίου 2016.

 
Εκδόθηκε και νέα διαταγή για την απόσπαση 174 αστυνομικών - συνοριακών  για τα νησιά Βορείου και Νοτίου Αιγαίου με δαπάνες δημοσίου για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.
 
 
Κατά προτεραιότητα θα επιλεχθούν εθελοντές απο υπηρεσίες Ασφαλείας, ΤΣΦ και ΤΔΠΜ και εν συνεχεία και άλλων υπηρεσιών, προκειμένου να συμβάλλουν στην καταγραφή προσφύγων και μεταναστών και γενικότερα στη διαχείριση των ροών στη νησιωτική χώρα.

"Επέκταση επιχειρησιακού σχεδίου της κοινής επιχείρησης Ποσειδών έως και 20.11.2015 " για την επιτήρηση χερσαίων ζωνών και θαλασσίων συνόρων.
Επεκτείνεται το επιχειρησιακό σχέδιο ΠΟΣΕΙΔΩΝ και ενισχύονται οι Υπηρεσίες του ανατολικού αιγαίου με 42 αστυνομικούς για την επιτήρηση των συνόρων με πρώην Σ.Φ. αλλά και με προσωπικό και από άλλες Υπηρεσίες και εκτός Τ.Σ.Φ. και Τ.Δ.Π.Μ.
 
Την 22/23 Οκτωβρίου 2015 η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. ενισχύει την πορεία της.  Με το 10ο Τακτικό Συνέδριο που διοργανώνει στην Πρέβεζα, οφείλει να ανταποκριθεί στις ανάγκες που επιτάσσουν οι νέες συνθήκες όπως διαμορφώνονται με την πορεία του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ

ΦΥΛΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Π. Ράλλη 24 Ταύρος

Τηλ.: 2107489705

Fax.: 2107489706

Web site: www.esfna.gr

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αρ.Πρωτ.:38/2013

 

ΑΘΗΝΑ, 16/10/2013                         

 

Προς: κ.Επιτελάρχη Υπ/τγο Κων/νο Τσουβάλα

Kοιν: Προϊστάμενο                     Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής

 Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής  

 Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ

 

ΘΕΜΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΕΣΧΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

   Η συνεχιζόμενη συμπίεση στη μέγγενη της φορολογίας των ατομικών και οικογενειακών εισοδημάτων  επιβάλλει την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα ανακουφίσει ποικίλα το ένστολο προσωπικό  στη παρούσα χρονική περίοδο. Πρωτοβουλίες, που θα πρέπει να κινούνται στο πλαίσιο κυρίως της αναγκαιότητας της  οικονομικής διευκόλυνσης του κάθε συναδέλφου. Γι’αυτό το λόγο, η ανάγκη δημιουργίας μιας λέσχης σίτισης στη Δ.ΑΛΛ.Αττικής κρίνεται ως κάτι παραπάνω από επιτακτική και επείγουσα.

 

Ανάκληση της διαταγής για την αντικατάσταση των 150 συναδέλφων που είναι στον Έβρο σύμφωνα με το σχέδιο ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ''.

 

Αυτα που είχε αναδειξει και καταγγείλει η Ενωση Συνοριακών Φυλακών Αττίκης το προηγούμενο έτος σχετικά με την οργανωση, ασφαλεία κ υγιεινή των πτήσεων αλλά και το κόστος σχετικά με τις επιστροφές των αλλοδαπών υπήκοον στις χώρες τους.Η οργάνωση των πτήσεων(κέρδιζε συνέχεια το διαγωνισμό η ίδια εταιρεία),η ασφαλεια(ένα παλαιού τυπου αεροσκαφως με συχνές βλαβες.),αλλά και κόστος...ήταν καίρια ζητήματα τα οποία αναδειξαμε

Αρχίζουν οι μαζικές απελάσεις χιλιάδων παράνομων μεταναστών, με κανονικές πτήσεις αεροπορικών εταιρειών.

Την ίδια ώρα σειρά ερωτημάτων εγείρονται για τη διαδικασία ναύλωσης τσάρτερ από την ΕΛ.ΑΣ , κόστους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για τη μεταφορά των μεταναστών όπου τον «ταχύρρυθμο» διαγωνισμό για κάθε πτήση κερδίζουν μονίμως δύο αεροπορικές εταιρείες που είχαν σειρά προβλημάτων με τους ελέγχους της

 

Η τελευταία επιχείρηση απέλασης 68 Πακιστανών από την Αθήνα σε Λαχόρη και Ισλαμαμπάντ ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης με την καθιερωμένη ενημέρωση των 45 αστυνομικών-συνοδών στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών.

Απαράδεκτη, αν όχι επικίνδυνη θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την συμπεριφορά του Αστυνομικού Υποδιευθυντή ο οποίος είναι υπεύθυνος στο κέντρο κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα

Άγριο επεισόδιο με… απωθήσεις και ξυλοδαρμούς σημειώθηκε πριν από λίγο ανάμεσα σε αξιωματικό της Αστυνομίας και συνδικαλιστές-εκπροσώπους των ειδικών φρουρών στο στρατόπεδο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.