Παραθέτουμε τον πίνακα κατανομής της ενισχυτικής των Διευθύνσεων για ΔΑ Ορεστιάδας κ ΔΑ Αλεξανδρούπολης απο 14-8-2016 εως 13-10-2016.

 

Παραθέτουμε τη διαταγή του Αρχηγείου που αφορά στην πραγματοποίηση της άσκησης REX 2015 στο πλαίσιο του FRONTEX ως ακολούθως:

 
Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. υπερασπίζοντας τις θέσεις και τις διεκδικήσεις της, αλλά και προσπαθώντας να διασφαλίσει ότι οι εξελίξεις στη πολιτική δε θα επηρεάσουν αρνητικά το έργο των συναδέλφων, έχει ξεκινήσει επαφές με πολιτικά κόμματα.

 

Παραθέτουμε το Ενημερωτικό Δελτίο που αφορά στη συνάντηση κλιμακίου της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. με τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Δημ. Τάξης κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη - Tέθηκαν θεσμικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας

 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ

ΦΥΛΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Π. Ράλλη 24 Ταύρος

Τηλ.: 2107489705

Fax.: 2107489706

Web site: www.esfna.gr

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αρ.Πρωτ.:34/2013

 

ΑΘΗΝΑ, 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Σκηνές τρόμου βγαλμένες από χολυγουντιανή ταινία θα μπορούσαν εύκολα να χαρακτηριστούν τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν με βάση τα όσα συνέβησαν στα πρόσφατα σοβαρά επεισόδια στα κέντρα φιλοξενίας της Αμυγδαλέζας και έζησαν ως πρωταγωνιστές οι 8 συνάδελφοι της απογευματινής βάρδιας της ειδικής ομάδας της Διεύθυνσης Αλλοδαπών.

 

Στην Αμυγδαλέζα κρατούνται συνολικά 1.620 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων. Κατά την εξέγερση του Σαββάτου, δραπέτευσαν δέκα κρατούμενοι, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν την επόμενη ημέρα, ενώ 41 άτομα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.
 

Η παράταση κράτησης πέραν των 12 μηνών για ορισμένους από τους μετανάστες που βρίσκονται στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα φαίνεται ότι ήταν ο βασικότερος λόγος της εξέγερσης που σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Τα επεισόδια ξεκίνησαν από μία πτέρυγα, με

αφορμή προβλήματα ηλεκτροδότησης που υπήρχαν σε αυτήν και είχαν ως αποτέλεσμα να μη λειτουργούν τα κλιματιστικά. Σημειώθηκαν συγκρούσεις κατά τις οποίες τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί και άγνωστος αριθμός κρατουμένων. Δέκα αλλοδαποί δραπέτευσαν, από αυτούς οι δύο συνελήφθησαν την επόμενη ημέρα, ενώ 41 άτομα οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα αντιμετωπίζοντας σοβαρές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

 

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 12:00 ΩΡΑ ΤΗΣ 02-08-2013 Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ  ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
 

ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΟΙ ΝΕΟΠΡΟΑΧΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΤΟΣ  ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΑΔΑ .
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΓΑΔΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ .
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ.

Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΑΣ .ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ .
ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ.
 
Στις 04/08/2013 θα ανακοινωθούν οι τοποθετήσεις στις επί μέρους Διευθύνσεις. Προσφυγή επί των τοποθετήσεων μπορούν να γίνουν αμέσως και όπως πληροφορήθηκαμε θα εκδικαστούν στο τέλος Αυγούστου.

 

Στην Ένωσή μας το τελευταίο διάστημα έχουν περιέλθει ερωτήματα αστυνομικών –μελών μας αναφορικά με τη νομιμότητα της συμμετοχής των σε αποστολές συνοδείας αλλοδαπών ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (απελάσεις, οικειοθελείς αποχωρήσεις κ.λ.π.)