ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ

ΦΥΛΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Π. Ράλλη 24 Ταύρος

Τηλ.: 2107489705

Fax.: 2107489706

Web site: www.esfna.gr

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αρ.Πρωτ.:38/2013

 

ΑΘΗΝΑ, 16/10/2013                         

 

Προς: κ.Επιτελάρχη Υπ/τγο Κων/νο Τσουβάλα

Kοιν: Προϊστάμενο                     Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής

 Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής  

 Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ

 

ΘΕΜΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΕΣΧΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

   Η συνεχιζόμενη συμπίεση στη μέγγενη της φορολογίας των ατομικών και οικογενειακών εισοδημάτων  επιβάλλει την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα ανακουφίσει ποικίλα το ένστολο προσωπικό  στη παρούσα χρονική περίοδο. Πρωτοβουλίες, που θα πρέπει να κινούνται στο πλαίσιο κυρίως της αναγκαιότητας της  οικονομικής διευκόλυνσης του κάθε συναδέλφου. Γι’αυτό το λόγο, η ανάγκη δημιουργίας μιας λέσχης σίτισης στη Δ.ΑΛΛ.Αττικής κρίνεται ως κάτι παραπάνω από επιτακτική και επείγουσα.

 

   Η δημιουργία μιας λέσχης σίτισης έχει πολλαπλά οφέλη και συγκεκριμένα στη Δ.ΑΛΛ.Αττικής πολλά πλεονεκτήματα. Καταρχάς εκτός από την εξυπηρέτηση του προσωπικού της Δ.ΑΛΛ.Αττικής  θα εξυπηρετείται και το προσωπικό της ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α  καθώς και προσωπικό από υπηρεσίες της Δυτικής Αττικής από τη στιγμή που δεν υπάρχει λέσχη σίτισης για να καλύψει το προσωπικό αυτό. Ο αριθμός των 1500 και πλέον συναδέλφων που υπηρετούν μόνιμα στις δύο διευθύνσεις συνεπικουρούμενος από το υπόλοιπο προσωπικό της Δυτική Αττικής αποτελεί έναν όχι και τόσο αμελητέο αριθμό συναδέλφων που μπορεί να αγνοηθεί.

   Παράλληλα ένα πολύ σοβαρό πλεονέκτημα στο αίτημα για δημιουργία λέσχης  αποτελεί η ύπαρξη έτοιμου και οργανωμένου χώρου. Η αποχώρηση της υπηρεσίας του πολιτικού ασύλου από το κτήριο της Δ.ΑΛΛ.Αττικής  απελευθέρωσε τον συγκεκριμένο χώρο που τώρα αναμένει τη χρήση για την οποία κατασκευάστηκε. Εκτός όμως από τον ήδη υπάρχοντα χώρο και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός υπάρχει σε μεγάλο βαθμό για να ξεκινήσει η λειτουργία της λέσχης. Επομένως το μόνο στοιχείο που λείπει για την έναρξη λειτουργίας της λέσχης σίτισης είναι η διάθεση και η τόλμη  από τη στιγμή που δεν χρειάζεται να αναλωθεί η ηγεσία με διαδικαστικά θέματα π.χ εξεύρεσης χώρου ,υλικών κ.τ.λ

   Επίσης δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός πως μια λέσχη σίτισης συνεισφέρει μέσω των πλεονασμάτων της στους ειδικούς λογαριασμούς του Ιδρύματος Παιδικές Εξοχές. Στην ουσία δημιουργείται ένας κύκλος χρήματος από τον οποίο ο κάθε συνάδελφος επωφελείται διπλά. Καλύπτει μια βασική του ανάγκη, της σίτισης, με πολύ μεγάλη οικονομία εναρμονισμένη με τα σημερινά δεδομένα και από τα έσοδα της λέσχης, δικά του έξοδα, ενισχύει τους σκοπούς του Ιδρύματος Παιδικές Εξοχές ΕΛ.ΑΣ.

   Κύριε Επιτελάρχα, χρειάζεται τόλμη, θετική σκέψη και ανάληψη δράσης  για να δείξουμε ότι συμμετέχουμε ενεργά στη προσπάθεια που γίνεται για να περιορίσουμε τον αρνητικό αντίκτυπο του μνημονίου στις ζωές μας.   Η λέσχη σίτισης θα παράσχει μια λύση ανάσας στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση που δίνουμε όλοι μας. Σας καλούμε να γίνεται κοινωνός στην προσπάθεια αυτή.

   

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

   

 

-Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΜΠΟΖΙΑΡΗΣ ΘΩΜΑΣ

-Ο-

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

            ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ