ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ

ΦΥΛΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Π. Ράλλη 24 Ταύρος

Τηλ.: 2107489705

Fax.: 2107489706

Web site: www.esfna.gr

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αρ.Πρωτ.:3/2014

 

ΑΘΗΝΑ, 21 IANOYARIOY  2014

                Προς :Μελη μας

      Κοιν:Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.

 

   «ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ   ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ν4093/2012»  

 

 

   

     Σχετικά με  ερωτήματα που τέθηκαν από μέλη μας περί της έκδοσης ή μη  απόφασης του ΣτΕ  σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές διατάξεις του ν4093/2012 για τις μειώσεις-περικοπές  των μισθών των στρατιωτικών, αστυνομικών κ.λ.π.  σας παρέχουμε τις ακόλουθες διευκρινίσεις:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, το Συμβούλιο της Επικρατείας επιλαμβανόμενο σχετικών προσφυγών  έκρινε ως  αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου 4093/2012  που επέβαλε περικοπές στους βασικούς μισθούς των ένστολων (ειδικό μισθολόγιο), αλλά και  μειώσεις στο σύνολο των επιδομάτων, αναδρομικά από 1-8-2012.

  Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν  έχει δημοσιευθεί η εν λόγω απόφαση, η οποία αναμένεται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα, οπότε και θα γνωρίζουμε με ασφάλεια αφενός τα σχετικά κεφάλαια-διατάξεις του νόμου   που  κρίθηκαν ως  αντισυνταγματικά και αφετέρου αν η αντισυνταγματικότητα καλύπτει το σύνολο των περικοπών ή αφορά  μέρος αυτών  και συγκεκριμένα  τις αναδρομικές περικοπές από τον Αύγουστο του 2012 ως και 31-12-2012.

     Σε κάθε περίπτωση το αναφυόμενο ζήτημα λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει  και αφορά όλους μας  το παρακολουθούμε και σε θετική εξέλιξη είτε της νομολογίας είτε με πρωτοβουλία της Διοίκησης για την άρση των αδικιών σε βάρος μας θα σας ενημερώσουμε   σχετικά.  

                  

-Ο-

ΜΠΟΖΙΑΡΗΣ   ΘΩΜΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

-Ο-

ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ