Διαβάστε τα ερωτήματα αναγνώστηαστυνομικού στο bloko.gr και στη συνέχεια τις απαντήσεις.

"Καλημέρα σας... Θα ήθελα να σας θέσω δυο ερωτήματα...
Πρώτον, πως θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα οι αστυνομικοί την Παρασκευή; Θα μπει στην Τράπεζα ή θα τα

πάρουμε στο χέρι;
Δεύτερον, όσον αφορά το εκλογικό επίδομα τι γίνεται; Έχουμε τίποτα επίσημο;
Σας ευχαριστώ...."

 

Απάντηση πρώτη: Στους δικαιούχους ένστολους το επίδομα των 500 ευρώ θα αποδοθεί μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το επίδομα θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων στις 9 Μαΐου.

Απάντηση δεύτερη: Οι πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν πως στους περίπου 67.000 δικαιούχους ένστολους και πολιτικούς υπαλλήλους του υπουργείου δημόσιας τάξης, αναλογεί το ποσό των 15.000.000 ευρώ. Για κάθε ένα από τους δικαιούχους το μεικτό ποσό υπολογίζεται σε κάτι παραπάνω από 220 ευρώ, μείον 27% τις κρατήσεις καθορίζεται καθαρά στα 162 ευρώ.

Πώς υπολογίζεται το επίδομα
Όσοι έπαιρναν τον Ιανουάριο τακτικές μηνιαίες αποδοχές έως 1.500 ευρώ, δικαιούνται εφάπαξ ενίσχυση 500 ευρώ. Στο μηνιαίο μισθό τους, δεν περιλαμβάνονται η οικογενειακή παροχή, η ειδική αποζημίωση για κάθε ημέρα απασχόλησης εκτός του πενθήμερου, καθώς και το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων. Επίσης, δεν συνυπολογίζονται τα οποιαδήποτε οδοιπορικά έξοδα και το Επίδομα Υπηρεσίας Αλλοδαπής.Από την άλλη, υπολογίζονται στο ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών τα επιδόματα κινδύνου (πτητικό, καταδυτικό, ειδικών επιχειρήσεων, ναρκοπεδίων κ.λπ). Τα επιδόματα αυτά θα μετρήσουν στις βασικές μηνιαίες αποδοχές διαιρώντας το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε το 2013, με τον αριθμό 12 (όσοι οι μήνες) και προσθέτοντάς το στις αποδοχές του Ιανουαρίου.Για τους ένστολους των οποίων οι τακτικές μηνιαίες αποδοχές ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ αλλά είναι χαμηλότερες από 1.541 ευρώ, το επίδομα των 500 ευρώ μειώνεται κατά το γινόμενο του υπερβάλλοντος ποσού (από τα 1.500 ευρώ) με τον αριθμό 12.

 

Πηγή: bloko.gr