ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Π. Ράλλη 24 Ταύρος

Τηλ.: 2107489705

Fax.: 2107489706

Web site: www.eaydana.gr

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αρ.Πρωτ.:17/2017

 

ΑΘΗΝΑ,  19  ΜΑΙΟΥ  2017

 

 

                        

 

          

 

                                                                  

                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     Σαν σήμερα 19 Μαΐου 1919 οι Νεότουρκοι αποβιβάζονται στις πόλεις  Σαμσούντα, Τραπεζούντα,Αμάσεια  και σε άλλες πόλεις της ευρύτερης περιοχής του Πόντου. Τότε ξεκίνησε και η ποιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας, με αποτέλεσμα το ξεριζωμό του Ποντιακού Ελληνισμού.

    Όσοι γλίτωσαν από το ξεριζωμό πήγαν στη Νότια Ρωσία και άλλοι στη   Μητέρα Ελλάδα. Περίπου 353.000 Έλληνες του Πόντου εξοντώθηκαν την περίοδο 1916-1923.Φθάνοντας με καραβάνια στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδος, άφησαν ένα πολιτισμό 3 χιλιετιών, και ξεκινώντας από την αρχή έδωσαν ένα αγώνα επιβίωσης, ενώ παράλληλα διατήρησαν  το Ποντιακό Πολιτισμό, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα τους.

    Η 19η Μαΐου εχει αναγνωριστεί το 1994 από το Ελληνικό κοινοβούλιο ως ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων  του Πόντου. Ιδεοληψίες και προσωπικές εμμονές δεν μπορεί να ανατρέπουν την Ελληνική Ιστορία. Τιμούμε την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης για τους 353.000 χιλιάδες διωγμένους από τις πατρογονικές τους εστίες, Έλληνες του Πόντου.

    Δε γυρίζουμε τη πλάτη στην Ιστορία. Οι αναφορές στα γεγονότα και οι εκδηλώσεις μνήμης που γίνονται  για τη Γενοκτονία, είναι πράξεις δικαίωσης των αδικοχαμένων νεκρών, και πράξεις ευθύνης για τις γενιές που θα έρθουν.

   Κανένας  δεν  ξεχνά,  τίποτα δεν ξεχνιέται…..     

         -ΓΙΑ ΤΟ-

        ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ