ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Π. Ράλλη 24 Ταύρος

Τηλ.: 2107489705

Fax.: 2107489706

Web site: www.eaydana.gr

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αρ.Πρωτ.:5/2019

 

ΑΘΗΝΑ, 19 ΜΑΙΟΥ 2019

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

  100 χρόνια συμπληρώνονται από εκείνη τη μαύρη περίοδο του ξεριζωμού του ποντιακού Ελληνισμού. Μια ακόμη μαύρη σελίδα στο βιβλίο ιστορίας της ανθρωπότητας. Η βίαιη εκδίωξη από τις πατρογονικές εστίες, τα δεινά που υπέστησαν οι πρόγονοι μας, έχουν καταγραφεί με γλαφυρό τρόπο από την ιστορία αποτελώντας αδιάψευστο μάρτυρα μιας γενοκτονίας. Τα τελευταία χρόνια ορισμένοι προσπαθούν να αλλοιώσουν τα ιστορικά γεγονότα, με ιδεοληψίες , γνώμες και άγονες αντιπαραθέσεις πάνω στις αδικοχαμένες ψυχές των ποντίων. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και φωνάζουν μέσα από το αίμα των Ελλήνων του Πόντου που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του ξεριζωμού από τις εστίες τους. Όπως είχε αναφέρει και ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος<<δεν υπάρχει γομολάστιχα που να σβήνει ότι έχει γραφτεί με αίμα>>.

  Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και η αναγνώριση της από την διεθνή κοινότητα είναι επιβεβλημένη. Οφείλουμε να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας προς αυτήν την κατεύθυνση ως ελάχιστο ηθικό χρέος απέναντι στις εκατόμβες νεκρών. Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης μας αφορά όλους.